Sunday, March 20, 2011

34. BEN ASHAARI : TERIMA KASIH IBU!

Assalamualikum dan celamat malam~

BANNER BEN ASHAARI

Kenangan bersame mak yang tak dapat dilupakan kebanyakannye kat hospital, sebab mak sakit~inagt lagi mase saye dajah 6, mak kne bedah mate, sebab ade pendarahan dalam mate kesan dari rawatan penyakit mak tu..tiap2 ari pas blik sekolah, g lawat mak kat hospital, ade sekali tu saye teman mak tido kat hospital, saye tido atas kusi malas je, sangat tak selesa, tapi demi mak xpelah~dan saye inagt lagi, doc yang rawat mak tu pesan suh jage mate leklok..dan sekarang dalam ramai2 adik beradik, saye sorang je yang pkai spek~pfffff~~~ =_=''

pastu mase mak sakit dan tengah buat rawatan kemoterapi kat hospital kubang kerian, kelantan..mase mak masuk hospital tu, saye tengah belajar, pastu time cuti saye tumpang kawan yang duk kelantan balik..rawatan tu memang kene buat kat kelantan,kat ganu takde..mase saye duduk kat hospital teman mak tu, baru lah dapat sembang lame ngan mak..saye cite pasal abg angkat saye mase tu,mak pun bagi nasihat la, macam2 lagi la kitorang sembang~teman mak g bilik rawatan~bekenalan ngan nurse2 n peaskit lain kat situ~dan banyak lagi~~~ =')....saye kat sane dalam 2 ari je, pastu ayah datang dari ganu, so saye pun balik ngan ayah la..

ade satu lagi kenangan kat hospital iaitu mase mak nak bersalin adik yang no 7,saye tingkatan 1 or 2 camtu la kot, mase tu bulan pose, lepas sahur kebetulan saye tak tido lagi mak mengadu sakit perut~so saye la yang teman mak g hospital..lame sangat tunggu mak nak bersalin, semestinye yang boleh msuk dalam tu, suami je la..tapi ayah tak masuk pun,mse tu nurse tak bagi masuk, bukan tak nk msuk.. sebab lame sangat nk tunggu tu, so ayah balik dlu, tak lame pastu, nurse panggil la..and quest what?mak telah selamat melahirkan adik lelaki pertama saye, sebab sebelum ni sume pompuan..mse tu adik saye dah biru dah sebab sejuk..perasaan?sangat gembira! terus saye berlari cari telofon awan kol ayah saye~ =')


dulu, saye anggap tu kenangan biase je, tapi sekarang bile mak dah takde, saye harap sangat mase boleh diputar kembali..T.T

Soalan ke-2,antara ibu dan ayah , siapakah yang saye lebihkan..dua2 pun same, orang yang paling penting dalam idup saye, tanpa meraka, takdela kite kat dunia ni, kn?

Soalan ke-3 plak,apakah sanggup tinggalkan ibu atau ayah di rumah orang tua ?mesti la tak~

Dan yang akhir sekali,pendapat  mengenai anak anak yang sanggup bercakaran merebut harta pusaka orang tua mereka..tak patuuuuut~ *geleng2 pale*

 p/s:saye sangat merindui arwah mak saye sekarang..Ya Allah~kau tempatkanlah die dikalangan orang yang beriman..AMIN~~ T.T

10 comments:

Lulu Rahman said...

best bila dapat jaga mak yg tengah sakit

mas saari said...

salam singgah
sama dengan Mas, mak pun dah takde

Hazrina Erin said...

semoga awak sntiase tabah..doa anak yg soleh, InsyaAllah diterima oleh Allah...

jom singgah (:
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/03/ben-ashaari-terima-kasih-ibu.html

☀ Izzaty Hedry☀ said...

sbaq n tabah ye...;)


http://cekedismanis.blogspot.com/2011/03/segmen-segera-terima-kasih-ibu.html

cik najihah said...

semoga awak kuat :)
sabar & terus tabah ye

Lulu caldina said...

Semoga ibu bapa kita dilindungi...
Tanpa mereka siapalah kita...huhu

Sara Eryna said...

tq sume~ =')

Adzriel AB said...

alfatihah..tentu rindu iru tidak tertahan

Sara Eryna said...

semestinye~ T.T

pRiNCe said...

sob3...knangn adalah bnda yg susah nak dilupakan sama ada pahit atau buruk..

prince doakan kite same2 menjadi anak yang soleh n solehah...:)

Post a Comment